3. Yarışma Sonuç

Yarışma Sona ermiştir ve sonuşlar ile birlikte rütbeler şu şekildedir:

  1. Kral @ali7171
  2. Kral Eli @bbbb
  3. Azam Lordu @daemon35
  4. Kral Muhafızları Lord Kumandanı @“Game Of Blood”
  5. Lord @“Emilio Toland”
  6. Hazine Başı @“Genç Kurt”
  7. Muhbir Başı @Aviendha
  8. Donanma Başı @ThadCastle.
  9. Kanun Başı @“Lady Jangmishe”
  10. Yüce Üstat @dalla


Sıralamaya Giremeyenler:

@“Ser Ilyn Payne”
@nyx
@Revan31
@Emr9
@elbruz
@Jinzo
@Trophy
@Sansa
@“kosmic blues”

Sorular:

  1. “Benim görevim dışarıda. Orada rahatsız edici şeyler yaşanıyor.”
    sözü hangi karakterimize aittir ? 30 Saniye Cevap D

A. Jeor Mormont veya Qhorin Yarımel
B. Cotter Pyke veya Denys Mallister
C. Waymar Royce
D. Benjen Stark
E. Thoren Smallwood

  1. Aşağıdaki kumandanlardan hangisi,
    Greyjoy İsyanı’nda, Kral Robert’ın birliklerinin ana muharebesini yöneten kumandanlarındandı ? 30 Saniye
    Cevap A

A. Eddard Stark
B. Stannis Baratheon
C. Paxter Redwyne
D. Tywin Lannister
E. Jaime Lannister

  1. “Altınel” olarak da bilinen Jaime Lannister,
    11 yaşında, yaver olmak üzere Crakehall’a, kim ile birlikte gönderilmişti ? 30 Saniye
    Cevap D

A. Sumner Crakehall
B. Lyle Crakehall
C. Walder Brax
D. Merrett Frey
E. Addam Marbrand

  1. Başüstat Benedict, Beş Kralın Savaşı’nı; gerçekte beş kralın savaşı gibi bir durumun olmadığını,
    bu deyimin yanlış olduğunu hangi gerekçeye dayandırmıştır ? 1 Dakika
    Cevap D

A. Joffrey Baratheon’ın gerçekte bir Lannister olmasına
B. Renly Baratheon’ın Kral Toprakları’na saldıramadan ölmesine
C. Robb Stark’ın sadece Kuzey Kralı olmasına
D. Balon Greyjoy’un Renly’nin ölümünden sonra krallığını ilan etmesine
E. Stannis Baratheon’ın diyarın tek kralı olmasına

  1. Aşağıdaki hanedanlardan hangisi,
    Beş Kralın Savaşı sürecindeki Duskendale Savaşı’nın, taraflarından biri değildir ? 30 Saniye
    Cevap E

A. Glover Hanedanı
B. Ambrose Hanedanı
C. Tallhart Hanedanı
D. Leygood Hanedanı
E. Rowan Hanedanı

Yukarda, Batı ve Nehir toprakları ile Menzil bölgelerinin bir bölümü gösterir harita verilmiştir.
Haritadan, kırmızı dairenin içersindeki yer neresidir ? 45 Saniye
Cevap D

A. Yaz Kalesi
B. Gece Şarkısı
C. Yüksekbahçe
D. Ashford
E. Boynuz Tepe

  1. Aşağıdaki karakterlerden hangisi Kargaların Ziyafetinde bahsedilen İstidacı Lordlar’dan birisidir ? 30 Saniye
    Cevap B

A. Nestor Royce
B. Gilwood Hunter
C. Mychel Redfort
D. Marwyn Belmore
E. Morton Waynwood

  1. “İri Jon” olarak da bilinen Büyük Jon Umber,
    Edmure Tully ve Roslin Frey’in düğününde, hangi 2 Frey ile rakabet edip sarhoş olmuştur ? 45 Saniye
    Cevap C

A. Ryman ve Edwyn Frey
B. Walton ve Edwyn Frey
C. Merrett ve Whalen Frey
D. Steffon ve Bryan Frey
E. Kara Walder ve Petyr Frey

  1. Aşağıda Robert Baratheon için söylenen sözler sırasıyla kimlere aittir ? 1 Dakika

I. “ Kralın avlanmayı sevdiği söylenir. Sevdiğimiz şeyler her zaman bizi yok eder, çocuk. Hatırla bunu. ”
II. “ Eğer onunla sevişemiyorsa, savaşır ya da içer ve onu bu öldürdü. ”
Cevap C

A. I. Barristan Selmy II. Stannis Baratheon
B. I. Barristan Selmy II. Jorah Mormont
C. I. Jeor Mormont II. Sandor Clegane
D. I. Stannis Baratheon II. Eddard Stark
E. I. Jeor Mormont II. Jorah Mormont

  1. “Joffrey, Cersei, Sör Ilyn, Sör Meryn, Sör Gregor, Sör Amory, Polliver, Vadeci, Dareon, Chiswyck, Tatlı Raff, Dunsen, Weese, Tazı; VALAR MORGHULIS.”

Diye, buna benzer bir ölüm listesi ile dua eden Arya Stark; yukardaki karakterlerden hangi ikisini Jaqen H’ghar 'a vererek onları öldürtmüştür ? 45 Saniye
Cevap E

A. Dunsen ve Dareon
B. Vadeci ve Dareon
C. Vadeci ve Polliver
D. Vadeci ve Chiswyck
E. Chiswyck ve Weese

1- Buz ve Ateşin Şarkısı Serisi’nde ilk konuşan karakter kimdir ve ne söylemiştir? (Süre: 2 dakika)
Cevap: Gared (“Artık geri dönmeliyiz”)

2- “Etek giymesi gereken senmişsin, benimde zırh kuşanmam gerekirmiş” sözünü kim söylemiştir ve kime söylemiştir? (Süre: 1 dakika)
Cevap: Cersei Lannister Robert Baratheon’a

3- Dothrakiler Sör Jorah’a hangi isimle hitap ederler? (Süre: 1 dakika)
Cevap: Andal

4- Kral Şurası’nda kaç kişi kral olmak için adaylığını koymuştur ve ilk adaylığını koyan kimdir? (Süre: 3 dakika)
Cevap: 6 kişi ve Lord Gylbert Farwynd

5- Sallor hangi paralı asker birliğinin kumandanıydı ve o askeri birliğin şimdiki lideri kimdir? (Süre: 3 dakika)
Cevap: Fırtına Kargaları ve Daario Naharis

6- Kızıl Yılan Oberyn Martell’in Kum Yılanları’ndan kaçı şimdiki metresi olan Ellaria Kum’dan doğmadır ve en küçük Kum Yılanının adı nedir? (Süre: 2 dakika)
Cevap: 4’ü ve Loreza Kum

7- Tyrell Hanesi varisi olan Willas Tyrell bir turnuvada yenilmiş ve kötürüm kalmıştır.Onu yenen kişi kimdir? (Süre: 2 dakika)
Cevap: Oberyn Martell

8- Daenerys Targaryen’in Kan Süvarilerinin isimleri nedir ve kullandıkları silah türlerini parantez içinde belirtiniz. (Süre: 3 dakika)
Cevap: Rakharo(Arakh), Aggo(Okçu), Jhogo(Kampçı)

9- Olenna Redwyne ve Margaery Tyrell, Sansa Stark’tan Joffrey’in aslında nasıl biri olduğunu anlatmasını istediğinde seslerinin bastırılıp Sansa’nın söylediklerinin yabancı kulaklar tarafından duyulmaması için şarkı söyleyen soytarının adı nedir? (Süre: 2 dakika)
Cevap: Yağtoprarı

10- Tyrion’ın Joffrey ile Margaery’nin düğününde Joffrey’e hediye ettiği ve bizzat yazarının elinden süslenmiş yalnızca 4 nüshası olan ve Büyükbabasının kendisine Buz’dan bozma hediye kılıcı ile paramparça ettiği kitabın adı nedir ve yazarı kimdir?
Cevap: Dört Kralın Hayatı (Üstat Kaeth)

Sonuçlar Tablo:

Ben Ali’ye oynamıştım. Sıra arkadaşımın adı da Ali.

#Nasıl yalan söylenir vol.23433

ikinci olduğum iyi oldu ve arkadaş yanlış anlamasın ama hiç beklemiyordum. tebrikler ali

Sinister’ın sorularında napmışım öyle ya :frowning:
Neyse bi dahakine test ağırlıklı çalışıcam :slight_smile:

Başına yetişemedim ama çok zevkliydi teşekkürler

Geçenki yarışmadan kalan soru hakkımı kullanma talebi ediyorum. :smiley:

Sırf katılan az olduğundan listedeyim, ordan yırtmışım :stuck_out_tongue: Ancak 20 puan bekliyordum, 29 sürpriz oldu :stuck_out_tongue:
Tebrikler arkadaşlar, güzel yarıştınız :smiley:

Ohali

@ali1717 yarışı başından sonuna en önde götürdü hiç kaptırmadı helal olsun tebrikler :smiley:

@aviendha şimdide dedikoducu oldun :smiley:

@Arstan Ya benim puanım @bbbb ile aynı. İlk en fazla kim doğru cevabı verdi falan dinlemem ben banane :slight_smile:
Önceki yarışmada da aynısı oldu zaten. Hakkım yeniyor burda :stuck_out_tongue: :slight_smile:

@“ali7171” tebrikler çok iyi yarıştın :smiley: @“bbbb” sende çok iyiydin geçen yarışmalarda yokmuydun ya??

@“Arstan” artık sitedeki dedikodular benden sorulur dikkatli olun :stuck_out_tongue:

İtiraf ediyorum hiç vikiye bakmadım. :smiley:

@aviendha vardım, iyi yarışmayınca dikkat çekmemiştir:)

@daemon35 ama durun ya, bir kerecikte ben derece yapayım:’(

Testlerde gayet iyiydin, bbbb ile seni bekliyordum sorular anında…

ikiniz de aynı sayıda ilk doğru cevap ve aynı sayıda 2. doğru cevap vermişsiniz ama 3. en çok da @bbbb seni geçmiş yapacak bişey yok bu sefer alfabede de önünde :smiley:

İş taaa 3. en çok a vardıysa bişey demiyorum :slight_smile: Neyse @bbbb sırf bayan olduğundan çirkeflik yapmıcam. Tamam 3.oldum. Gönlüm yine de 2. diyor tabi :slight_smile:

hangi spordaydı bilmiyorum ama 2.lik vs paylaşılıyordu … buna göre sni kırmayıp sıralamayı şu şekilde düşünebiliriz

1-ali1717
2-bbbb
2-daemon35
4-… vs vs :slight_smile:

Testte bir kaç tanesinde iyi cevapladım sanırım… 2. bölümde tamamen donup kaldım :smiley:

bu arada bir ara çekiliyorum dedi ama ona rağmen cevaplarını kabul ettim @“game of blood” u da tebrik ederim … yarışmanın yarısından sonra 4. oldun :slight_smile:

@“Arstan” senin sorular harbiden çok zor çok azına cevap verebildim.